Светослав Иванов
преподава по Физика
в град София
Физика – 10-ти клас, входно ниво
Тестът е предназначен за проверка на знанията и уменията те да се прилагат при решаване на задачи по физика в 10-ти клас на СОУ и 11-ти клас на езикови и математически гимназии и специализирани паралелки. Препоръчително е с него да завърши началния преговор.

Качен на:  05 септември 2008 от | Въпроси:  12 | Трудност:  (Труден)

Предмет:  Физика | Тип:  входен | Предназначен за:  Ученици от 10 клас
Среден резултат:
31% от 1,036 явявания
Препоръчайте решаването на теста на свои приятели във Facebook:
Примерни въпроси от теста:
1

Как ще се измени електростатичната сила на взаимодействие между два точкови заряда, ако всеки от тях се увеличи два пъти и разстоянието между тях също се увеличи два пъти?

2

Каква е големината на точков заряд, намиращ се в еднородно електрично поле, ако интензитетът му е 8 . 103V/m и му действа сила F = 40 mN ?

3

Как се е изменило съпротивлението на метален проводник, ако тока през него се е намалил два пъти, а напрежението е останало постоянно?

4

Коя от посочените формули показва големината на максималната магнитна сила, действаща на проводник с ток в магнитно поле?

5

Магнитната индукция на плето създадено от прав проводник с ток е 0,3 Т на разстояние 15 cm от проводника. Колко ще бъде магнитната индукция на разстояние 5 cm от проводника?

6

Хармоничното трептене е движение със:

7

При разпространение на хармонична механична вълна, всяка частица на средата:

8

Определете честотата на стояща вълна,чиято скорост е 5 m/s , а разстоянието между два съседни нейни възела е 5 m :

9

Кое от посочените твърдения е вярно за електромагнитните трептения?

Електромагнитни трептения наричаме:

10

Кое от посочените твърдения НЕ е вярно за за собствените трептения?

Те са трептения, които:

Последно решили теста
Потребители решили този тест решават още...
История на Новото време – 10-ти клас, входно ниво
входен тест по История за Ученици от 10 клас
Тестът е върху началния преговор в 10-ти клас на СОУ и 11-ти клас на езиковите и математически гимназии. Включва въпроси с различна степен на трудност. Период: история на Новото време.
(Лесен)
40
2,059
1
03.09.2008
Тест по история за 10-ти клас
входен тест по История за Ученици от 10 клас
Тестът е предназначен за ученици от 10 клас и е проверка на знанията им по история от предходната година. Въпросите са от целия материал и имат само един отговор.
(Лесен)
14
361
1
11.09.2012
Химия
входен тест по Химия за Ученици от 10 клас
Входящ тест по химия, съдържащ 21 въпроса от материала за девети клас. Всички въпроси са затворени и изискват един верен отговор.
(Лесен)
21
70
1
2 мин
18.01.2015
Още тестове по Физика
От атома до космоса, за 10 клас
междинен тест, 10 въпроса
Намери частен учител

Николина Калинова
преподава по Физика
в град София
с опит от  16 години
219

Светослав Иванов
преподава по Физика
в град София
с опит от  8 години
128

виж още преподаватели...
Сродни търсения
постоянен елекричен ток конспект 12 клас klas изпитни задачи по електротехника ту съприкосновение и взаимодействие на плантарните е е е бунтовните действа в стани стани инак балкански Как сюжета на Хамлет показва сблъсъка на старите и новите ценности геометрични задачи за 7 клас 4 клас е управление на междупроцесорни взаимодействие изследвания на шериф между груповия конфликт при подрастващите деца входно ниво по история11 клас Човекът и природата-6 клас човека и обществото 4 клас входно ниво човек и природа 6 клас учебен материал клас решени задачи при катя митева входно ниво физика11 клас електромагнетизъм формули начален преговор магнитно поле правоъгълен паралелепипед формули формули от електромагнитно взаимодействие електростатично взаимодействие вълнови явления при светлината задачи за 4 клас решаване на тест за пълен и кратък член по български език задачи количесвени методи ШЕСТ НАЦИОНАЛНА ПРОВЕРКА входящ клас