Физика – 10-ти клас, входно ниво
Тестът е предназначен за проверка на знанията и уменията те да се прилагат при решаване на задачи по физика в 10-ти клас на СОУ и 11-ти клас на езикови и математически гимназии и специализирани паралелки. Препоръчително е с него да завърши началния преговор.

Качен на:  05 септември 2008 от | Въпроси:  12 | Трудност:  (Труден)

Предмет:  Физика | Тип:  входен | Предназначен за:  Ученици от 10 клас
Среден резултат:
27% от 1,019 явявания
Препоръчайте решаването на теста на свои приятели във Facebook:
Примерни въпроси от теста:
1

Как ще се измени електростатичната сила на взаимодействие между два точкови заряда, ако всеки от тях се увеличи два пъти и разстоянието между тях също се увеличи два пъти?

2

Каква е големината на точков заряд, намиращ се в еднородно електрично поле, ако интензитетът му е 8 . 103V/m и му действа сила F = 40 mN ?

3

Как се е изменило съпротивлението на метален проводник, ако тока през него се е намалил два пъти, а напрежението е останало постоянно?

4

Коя от посочените формули показва големината на максималната магнитна сила, действаща на проводник с ток в магнитно поле?

5

Магнитната индукция на плето създадено от прав проводник с ток е 0,3 Т на разстояние 15 cm от проводника. Колко ще бъде магнитната индукция на разстояние 5 cm от проводника?

6

Хармоничното трептене е движение със:

7

При разпространение на хармонична механична вълна, всяка частица на средата:

8

Определете честотата на стояща вълна,чиято скорост е 5 m/s , а разстоянието между два съседни нейни възела е 5 m :

9

Кое от посочените твърдения е вярно за електромагнитните трептения?

Електромагнитни трептения наричаме:

10

Кое от посочените твърдения НЕ е вярно за за собствените трептения?

Те са трептения, които:

Последно решили теста
Потребители решили този тест решават още...
Тест по физика за 10-ти клас на тема "Светлина"
тематичен тест по Физика за Ученици от 10 клас
Тестът е предназначен за проверка на знанията в края на раздел Светлина - учебно съдържание - 10 клас. Включва 10 въпроса, всеки от които има само един верен отговор.
(Труден)
10
149
1
09.07.2013
Още тестове по Физика
От атома до космоса, за 10 клас
междинен тест, 10 въпроса
Намери частен учител

Валентина Христова
преподава по Физика
в град София
с опит от  2 години
14 2,095

Нелка Симеонова Семова
преподава по Физика
в град Варна
с опит от  32 години
4 571 78

виж още преподаватели...
Сродни търсения
изпитни задачи по електротехника ту klas постоянен елекричен ток конспект 12 клас входно ниво по история11 клас е е е бунтовните действа в стани стани инак балкански 4 клас Как сюжета на Хамлет показва сблъсъка на старите и новите ценности човек и природа 6 клас е управление на междупроцесорни взаимодействие геометрични задачи за 7 клас изследвания на шериф между груповия конфликт при подрастващите деца човека и обществото 4 клас входно ниво учебен материал клас съприкосновение и взаимодействие на плантарните Човекът и природата-6 клас входно ниво физика11 клас решени задачи при катя митева електромагнетизъм формули начален преговор формули от електромагнитно взаимодействие правоъгълен паралелепипед формули магнитно поле вълнови явления при светлината заетост и безработица и цена на работната сила електростатично взаимодействие задачи количесвени методи входящ клас решаване на тест за пълен и кратък член по български език задачи за 4 клас