Физика – 10-ти клас, входно ниво
Тестът е предназначен за проверка на знанията и уменията те да се прилагат при решаване на задачи по физика в 10-ти клас на СОУ и 11-ти клас на езикови и математически гимназии и специализирани паралелки. Препоръчително е с него да завърши началния преговор.

Качен на:  05 септември 2008 от | Въпроси:  12 | Трудност:  (Труден)

Предмет:  Физика | Тип:  входен | Предназначен за:  Ученици от 10 клас
Среден резултат:
30% от 928 явявания
Препоръчайте решаването на теста на свои приятели във Facebook:
Примерни въпроси от теста:
1

Как ще се измени електростатичната сила на взаимодействие между два точкови заряда, ако всеки от тях се увеличи два пъти и разстоянието между тях също се увеличи два пъти?

2

Каква е големината на точков заряд, намиращ се в еднородно електрично поле, ако интензитетът му е 8 . 103V/m и му действа сила F = 40 mN ?

3

Как се е изменило съпротивлението на метален проводник, ако тока през него се е намалил два пъти, а напрежението е останало постоянно?

4

Коя от посочените формули показва големината на максималната магнитна сила, действаща на проводник с ток в магнитно поле?

5

Магнитната индукция на плето създадено от прав проводник с ток е 0,3 Т на разстояние 15 cm от проводника. Колко ще бъде магнитната индукция на разстояние 5 cm от проводника?

6

Хармоничното трептене е движение със:

7

При разпространение на хармонична механична вълна, всяка частица на средата:

8

Определете честотата на стояща вълна,чиято скорост е 5 m/s , а разстоянието между два съседни нейни възела е 5 m :

9

Кое от посочените твърдения е вярно за електромагнитните трептения?

Електромагнитни трептения наричаме:

10

Кое от посочените твърдения НЕ е вярно за за собствените трептения?

Те са трептения, които:

Последно решили теста
Потребители решили този тест решават още...
Тест по етика за 10-ти клас
изпитен тест по Етика за Ученици от 10 клас
Тестът обхваща учебния материал, изучаван по етика в средното училище. Състои се от 15 въпроса, като някои от тях имат по повече от един верен отговор.
(Лесен)
15
122
5
21.08.2013
Още тестове по Физика
Изходен тест по физика 10 клас, за 10 клас
изходен тест, 10 въпроса
От атома до космоса, за 10 клас
междинен тест, 10 въпроса
Намери частен учител

Нелка Симеонова Семова
преподава по Физика
в град Варна
с опит от  32 години
4 446 28

Валентина Христова
преподава по Физика
в град София
с опит от  2 години
13 1,917 28

виж още преподаватели...
Сродни търсения
klas постоянен елекричен ток изпитни задачи по електротехника ту конспект 12 клас е управление на междупроцесорни взаимодействие е е е бунтовните действа в стани стани инак балкански входно ниво по история11 клас геометрични задачи за 7 клас учебен материал клас съприкосновение и взаимодействие на плантарните човек и природа 6 клас 4 клас Как сюжета на Хамлет показва сблъсъка на старите и новите ценности човека и обществото 4 клас входно ниво Човекът и природата-6 клас изследвания на шериф между груповия конфликт при подрастващите деца входно ниво физика11 клас начален преговор правоъгълен паралелепипед формули вълнови явления при светлината физика годишно разпределение 10 клас входно ниво физика 9 клас vhodno niwo fizika входно ниво клас входящо ниво физика 8,9,10 клас ЗИП-12 клас-входно ниво входно ниво-физика-9клас fizika тест по физика