Физика – 10-ти клас, входно ниво
Тестът е предназначен за проверка на знанията и уменията те да се прилагат при решаване на задачи по физика в 10-ти клас на СОУ и 11-ти клас на езикови и математически гимназии и специализирани паралелки. Препоръчително е с него да завърши началния преговор.

Качен на:  05 септември 2008 от | Въпроси:  12 | Трудност:  (Труден)

Предмет:  Физика | Тип:  входен | Предназначен за:  Ученици от 10 клас
Среден резултат:
53% от 927 явявания
Препоръчайте решаването на теста на свои приятели във Facebook:
Примерни въпроси от теста:
1

Как ще се измени електростатичната сила на взаимодействие между два точкови заряда, ако всеки от тях се увеличи два пъти и разстоянието между тях също се увеличи два пъти?

2

Каква е големината на точков заряд, намиращ се в еднородно електрично поле, ако интензитетът му е 8 . 103V/m и му действа сила F = 40 mN ?

3

Как се е изменило съпротивлението на метален проводник, ако тока през него се е намалил два пъти, а напрежението е останало постоянно?

4

Коя от посочените формули показва големината на максималната магнитна сила, действаща на проводник с ток в магнитно поле?

5

Магнитната индукция на плето създадено от прав проводник с ток е 0,3 Т на разстояние 15 cm от проводника. Колко ще бъде магнитната индукция на разстояние 5 cm от проводника?

6

Хармоничното трептене е движение със:

7

При разпространение на хармонична механична вълна, всяка частица на средата:

8

Определете честотата на стояща вълна,чиято скорост е 5 m/s , а разстоянието между два съседни нейни възела е 5 m :

9

Кое от посочените твърдения е вярно за електромагнитните трептения?

Електромагнитни трептения наричаме:

10

Кое от посочените твърдения НЕ е вярно за за собствените трептения?

Те са трептения, които:

Последно решили теста
Потребители решили този тест решават още...
Тест по етика за 10-ти клас
изпитен тест по Етика за Ученици от 10 клас
Тестът обхваща учебния материал, изучаван по етика в средното училище. Състои се от 15 въпроса, като някои от тях имат по повече от един верен отговор.
(Лесен)
15
110
4
21.08.2013
Още тестове по Физика
От атома до космоса, за 10 клас
междинен тест, 10 въпроса
Намери частен учител

Камелия Енева
преподава по Физика
в град Бургас
с опит от  7 години
1 115 2

Николина Калинова
преподава по Физика
в град Стара Загора
с опит от  13 години
211 7

виж още преподаватели...
Сродни търсения
конспект 12 клас постоянен елекричен ток klas изпитни задачи по електротехника ту геометрични задачи за 7 клас изследвания на шериф между груповия конфликт при подрастващите деца е управление на междупроцесорни взаимодействие е е е бунтовните действа в стани стани инак балкански човека и обществото 4 клас входно ниво Как сюжета на Хамлет показва сблъсъка на старите и новите ценности входно ниво по история11 клас учебен материал клас съприкосновение и взаимодействие на плантарните Човекът и природата-6 клас човек и природа 6 клас 4 клас начален преговор правоъгълен паралелепипед формули вълнови явления при светлината физика годишно разпределение 10 клас входно ниво физика 9 клас vhodno niwo fizika входно ниво клас входящо ниво физика 8,9,10 клас ЗИП-12 клас-входно ниво входно ниво-физика-9клас fizika за вх ниво по бел10 клас тест по физика