Физика – 10-ти клас, входно ниво
Тестът е предназначен за проверка на знанията и уменията те да се прилагат при решаване на задачи по физика в 10-ти клас на СОУ и 11-ти клас на езикови и математически гимназии и специализирани паралелки. Препоръчително е с него да завърши началния преговор.

Качен на:  05 септември 2008 от | Въпроси:  12 | Трудност:  (Труден)

Предмет:  Физика | Тип:  входен | Предназначен за:  Ученици от 10 клас
Среден резултат:
53% от 927 явявания
Препоръчайте решаването на теста на свои приятели във Facebook:
Примерни въпроси от теста:
1

Как ще се измени електростатичната сила на взаимодействие между два точкови заряда, ако всеки от тях се увеличи два пъти и разстоянието между тях също се увеличи два пъти?

2

Каква е големината на точков заряд, намиращ се в еднородно електрично поле, ако интензитетът му е 8 . 103V/m и му действа сила F = 40 mN ?

3

Как се е изменило съпротивлението на метален проводник, ако тока през него се е намалил два пъти, а напрежението е останало постоянно?

4

Коя от посочените формули показва големината на максималната магнитна сила, действаща на проводник с ток в магнитно поле?

5

Магнитната индукция на плето създадено от прав проводник с ток е 0,3 Т на разстояние 15 cm от проводника. Колко ще бъде магнитната индукция на разстояние 5 cm от проводника?

6

Хармоничното трептене е движение със:

7

При разпространение на хармонична механична вълна, всяка частица на средата:

8

Определете честотата на стояща вълна,чиято скорост е 5 m/s , а разстоянието между два съседни нейни възела е 5 m :

9

Кое от посочените твърдения е вярно за електромагнитните трептения?

Електромагнитни трептения наричаме:

10

Кое от посочените твърдения НЕ е вярно за за собствените трептения?

Те са трептения, които:

Последно решили теста
Потребители решили този тест решават още...
Тест по етика за 10-ти клас
изпитен тест по Етика за Ученици от 10 клас
Тестът обхваща учебния материал, изучаван по етика в средното училище. Състои се от 15 въпроса, като някои от тях имат по повече от един верен отговор.
(Лесен)
15
92
2
21.08.2013
Още тестове по Физика
Изходен тест по физика 10 клас, за 10 клас
изходен тест, 10 въпроса
От атома до космоса, за 10 клас
междинен тест, 10 въпроса
Намери частен учител

Нелка Симеонова Семова
преподава по Физика
в град Варна
с опит от  32 години
4 412 26

Валентина Христова
преподава по Физика
в град София
с опит от  2 години
13 1,825 26

виж още преподаватели...
Сродни търсения
конспект 12 клас постоянен елекричен ток klas изпитни задачи по електротехника ту геометрични задачи за 7 клас изследвания на шериф между груповия конфликт при подрастващите деца е управление на междупроцесорни взаимодействие е е е бунтовните действа в стани стани инак балкански човека и обществото 4 клас входно ниво Как сюжета на Хамлет показва сблъсъка на старите и новите ценности входно ниво по история11 клас учебен материал клас съприкосновение и взаимодействие на плантарните Човекът и природата-6 клас човек и природа 6 клас 4 клас начален преговор правоъгълен паралелепипед формули вълнови явления при светлината физика годишно разпределение 10 клас входно ниво физика 9 клас vhodno niwo fizika входно ниво клас входящо ниво физика 8,9,10 клас ЗИП-12 клас-входно ниво входно ниво-физика-9клас fizika за вх ниво по бел10 клас тест по физика