Тест медицина - полови системи V част
Това е пета част от тестовете по медицина, свързани със заболяванията на половите системи. Подходящ е за самоподготовката на четвъртокурсници по медицина. Включени са както въпроси с избираем отговор, така и задачи за посочване на диагнози.

Качен на:  09 август 2011 от | Въпроси:  32 | Трудност:  (Труден)

Предмет:  Медицина | Тип:  тематичен | Предназначен за:  Студенти от 4 курс
Среден резултат:
52% от 58 явявания
Средно време за решаване: 1 мин.
За отличен резултат: 26 мин.
Препоръчайте решаването на теста на свои приятели във Facebook:
Примерни въпроси от теста:
1

ПРИ МЪЖА ХЕМАТОГЕННО ДИСЕМИНИРАНАТА ТУБЕРКУЛОЗА НАЙ-ЧЕСТО ЗАСЯГА:

2

ФИБРОЗНО-КИСТИЧНАТА МАСТОПАТИЯ МОРФОЛОГИЧНО СЕ ПРЕДСТАВЯ КАТО:

3

РИСКОВИТЕ ФАКТОРИ ЗА КАРЦИНОМ НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА СА:

4

ПОСОЧЕТЕ ОБЩИТЕ ЧЕРТИ И ЗА ТРИТЕ ИЗМЕНЕНИЯ:

ПРОСТА ЖЛЕЗИСТА ХИПЕРПЛАЗИЯ НА ЕНДОМЕТРИУМА, ФИБРОЗНОКИСТИЧНИТЕ
ИЗМЕНЕНИЯ НА ГЪРДАТА И ХИПЕРТРОФИЯТА НА ПРОСТАТАТА:

5

КОЙ ТУМОР НЯМА СОБСТВЕНА СТРОМА, А КЛЕТКИТЕ МУ СЕ ИЗХРАНВАТ ОТ КРЪВОИЗЛИВИТЕ, КОИТО ТЕ САМИТЕ ПРЕДИЗВИКВАТ?

6

ПРИ ОПИСАНИЕТО НА КОЙ ОТ ИЗБРОЕНИТЕ ТУМОРИ ЗАРАДИ ГЪСТО РАЗПОЛОЖЕНИТЕ МУ СТРУКТУРИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ИЗПОЛЗВА МЕТАФОРАТА „ГРЪБ В ГРЪБ”?

7

ПРИ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА В ГОРНИЯ И ВЪНШЕН КВАДРАНТ СЕ НАМИРА ПЛЪТЕН ВЪЗЕЛ, ДОБРЕ ОГРАНИЧЕН И ПОДВИЖЕН ПО ОТНОШЕНИЕ НА ОКОЛНИТЕ ТЪКАНИ И КОЖАТА. ХИСТОЛОГИЧНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ НА МАТЕРИАЛ ОТ ПРОЦЕСА УСТАНОВЯВА ПРОЛИФЕРИРАЛИ И РАЗШИРЕНИ КАНАЛИ НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА СЪС СФЕРИЧНА ФОРМА, А ОКОЛО ТЯХ РАЗРАСНАЛА ПЕРИКАНАЛИКУЛАРНА СЪЕДИНИТЕЛНА ТЪКАН.

ПОСТАВЕТЕ МОРФОЛОГИЧНА ДИАГНОЗА НА ПРОЦЕСА?

8

ИЗПРАЩА СЕ ЗА БИОПСИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ ОКРЪГЛЕНО, ТУМОРНО ОБРАЗУВАНИЕ С РАЗМЕРИ 6 СМ В ДИАМЕТЪР, ВЗЕТО ОТ ТЕСТИСА НА 30 ГОД. МЪЖ. СРЕЗНАТА ПОВЪРХНОСТ Е С ПЪСТЪР ВИД, НАМИРАТ СЕ НЕПРАВИЛНИ ПО ФОРМА СИВОРОЗОВИ, ЖЪЛТЕНИКАВИ И ТЪМНОЧЕРВЕНИ ПРОПИТИ С КРЪВ УЧАСТЪЦИ. ПРИ ХИСТОЛОГИЧНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ СЕ УСТАНОВЯВАТ ГНЕЗДА ОТ ОКРЪГЛЕНИ КЛЕТКИ С РЯЗКО ОЧЕРТАНА ГРАНИЦА. ЦИТОПЛАЗМАТА Е СВЕТЛА, А ЯДРАТА СА ГОЛЕМИ СЪС ЗЪРНИСТ ВИД. СЪЕДИНИТЕЛНОТЪКАННАТА СТРОМА Е ОСКЪДНА С ОБИЛНИ ЛИМФОЦИТАРНИ ИНФИЛТРАТИ.

 

КАКЪВ ВИД Е ТУМОРЪТ НА ТЕСТИСА?

9

ИЗПРАТЕН Е ОПЕРАТИВЕН МАТЕРИАЛ ОТ 21 Г. МОМИЧЕ , КОЕТО ОТ 2 МЕСЕЦА Е ЗАБЕЛЯЗАЛО ПОДУТИНА В ГОРНИЯ КВАДРАНТ НА ЛЯВА ГЪРДА. МАТЕРИАЛЪТ Е С ГОЛЕМИНА 4 СМ, ДОБРЕ ОКРЪГЛЕН И КАПСУЛИРАН, С ХОМОГЕННА, БЕЛЕЗНИКАВА, ПЛЪТНОВАТА СРЕЗНА ПОВЪРХНОСТ. ХИСТОЛОГИЧНО СЕ НАБЛЮДАВА ПРОЛИФЕРАЦИЯ НА ДУКТУЛАРНИТЕ ЧАСТИ НА ЛОБУЛИТЕ, КОИТО СА ЗАОБИКОЛЕНИ ОТ ОБИЛНО КОЛИЧЕСТВО СЪЕДИНИТЕЛНОТЪКАННА СТРОМА. КАНАЛЧЕТАТА СА ПРИТИСНАТИ ДО ЦЕПКОВИДНИ ПРОСТРАНСТВА.

 

ОПРЕДЕЛЕТЕ ПРОЦЕСА:

10

49 ГОДИШНА ЖЕНА ЗАБЕЛЯЗАЛА ОТ ЕДНА ГОДИНА, ЧЕ ДЯСНАТА И ГЪРДА ПОРАСНАЛА ЗНАЧИТЕЛНО И ЗАПОЧНАЛА ДА ЧУВСТВА ТЕЖЕСТ, КОЕТО И ПРИЧИНЯВАЛО ИЗВЕСТЕН ДИСКОМФОРТ. НЯМАЛА БОЛКА. ПРИ ФИЗИКАЛНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ КОЖАТА НА ГЪРДАТА И АРЕОЛАТА СА ВИДИМО НОРМАЛНИ. НЕ СЕ НАМИРАТ УВЕЛИЧЕНИ ЛИМФНИ ВЪЗЛИ АКСИЛАРНО.МАМОГРАФСКИ СЕ ВИЖДА СОЛИДНА, ДОБРЕ ОТГРАНИЧЕНА ТУМОРНА ФОРМАЦИЯ С ДИАМЕТЪР 12 СМ. ПРИ МИКРОСКОПСКОТО ИЗСЛЕДВАНЕ НА БИОПСИЯ ОТ ТУМОРА СЕ ВИЖДА ЦЕЛУЛАРНА СТРОМА И ЕПИТЕЛНИ КОМПОНЕНТИ ПРИЛИЧАЩИ ДО ИЗВЕСТНА СТЕПЕН НА ФИБРОАДЕНОМА.

 

ПОСОЧЕТЕ НАЙ-ВЕРОЯТНАТА ДИАГНОЗА.

Последно решили теста
Потребители решили този тест решават още...
Заболявания на дихателната система
тематичен тест по Медицина за Студенти от 4 курс
Тестът е подходящ за самоподготовката по медицина за студентите от IV курс. Съдържа както тестови въпроси, така и задачи за посочване на диагнози.
(Лесен)
58
106
1
05.08.2011
Заболявания на кръвотворната система и лимфните възли
тематичен тест по Медицина за Студенти от 4 курс
Решете този тест и проверете познанията си по медицина върху материала, изучаван в четвърти курс.
(Лесен)
51
52
1
2 мин
09.08.2011
Тест медицина - полови системи II част
тематичен тест по Медицина за Студенти от 4 курс
Това е втора част от тестовете по медицина, свързани със заболяванията на половите системи. Подходящ е за самоподготовката на четвъртокурсници по медицина.
(Лесен)
30
59
1
1 мин
09.08.2011
Тест медицина - полови системи III част
тематичен тест по Медицина за Студенти от 4 курс
Това е трета част от тестовете по медицина, свързани със заболяванията на половите системи. Подходящ е за самоподготовката на четвъртокурсници по медицина.
(Лесен)
30
41
1
09.08.2011
Тест медицина - полови системи IV част
тематичен тест по Медицина за Студенти от 4 курс
Това е четвърта част от тестовете по медицина, свързани със заболяванията на половите системи. Подходящ е за самоподготовката на четвъртокурсници по медицина.
(Лесен)
30
30
1
3 мин
09.08.2011
Още тестове по Медицина
Сродни търсения
част от общообразователен тест задачи количесвени методи кокошката със златните яйца басня от лафонтен патоанатомия тумори примерни задачи по основи на финансите втори курс кръв състав кръвта кръвообращение лимфообращение защита електромагнитни влияния при коаксиалните кабели Логически задачи със диктовки събиране и изваждане на обикновени дроби алкални халогенни елементи инжекционни системи сбит преразказ на една българка 4 част задачи за Системи линейни неравенства с едно неизвестно медицина izbiratelni sistemi начини изчисляване събиране данъци автоматизирани системи за проектиране и управление на строителството кръв тест проект проектиране на информационни системи събиране изваждане обикновени дроби примерни задачи основи финансите наказателен процес системи на национални сметки унсс обобщаващ операционни системи мъжки полови хормони примерни задачи механика флуидите операционни системи лилян николов задачи срок operacioni sistemi