Физика – 10-ти клас, входно ниво
Тестът е предназначен за проверка на знанията и уменията те да се прилагат при решаване на задачи по физика в 10-ти клас на СОУ и 11-ти клас на езикови и математически гимназии и специализирани паралелки. Препоръчително е с него да завърши началния преговор.

Качен на:  05 септември 2008 от | Въпроси:  12 | Трудност:  (Труден)

Предмет:  Физика | Тип:  входен | Предназначен за:  Ученици от 10 клас
Среден резултат:
37% от 1,075 явявания
Препоръчайте решаването на теста на свои приятели във Facebook:
Примерни въпроси от теста:
1

Как ще се измени електростатичната сила на взаимодействие между два точкови заряда, ако всеки от тях се увеличи два пъти и разстоянието между тях също се увеличи два пъти?

2

Каква е големината на точков заряд, намиращ се в еднородно електрично поле, ако интензитетът му е 8 . 103V/m и му действа сила F = 40 mN ?

3

Как се е изменило съпротивлението на метален проводник, ако тока през него се е намалил два пъти, а напрежението е останало постоянно?

4

Коя от посочените формули показва големината на максималната магнитна сила, действаща на проводник с ток в магнитно поле?

5

Магнитната индукция на плето създадено от прав проводник с ток е 0,3 Т на разстояние 15 cm от проводника. Колко ще бъде магнитната индукция на разстояние 5 cm от проводника?

6

Хармоничното трептене е движение със:

7

При разпространение на хармонична механична вълна, всяка частица на средата:

8

Определете честотата на стояща вълна,чиято скорост е 5 m/s , а разстоянието между два съседни нейни възела е 5 m :

9

Кое от посочените твърдения е вярно за електромагнитните трептения?

Електромагнитни трептения наричаме:

10

Кое от посочените твърдения НЕ е вярно за за собствените трептения?

Те са трептения, които:

Последно решили теста
Потребители с най-висока оценка
Потребители решили този тест решават още...
Тест - входно ниво
входен тест по Математика за Ученици от 10 клас
Тестът има за цел да провери уменията на учениците в началото на 10-ти клас и дава възможност за проверка нивото на овладяване. Ако проверката се извършва от преподавател е желателно да изисква подробен запис на решенията. Необходимо време за работа – 40 мин.
(Труден)
15
827
2
12.09.2008
Още тестове по Физика
От атома до космоса, за 10 клас
междинен тест, 10 въпроса
Намери частен учител

Валентина Христова
преподава по Физика
в град София
с опит от  2 години
14 2,157

Нелка Симеонова Семова
преподава по Физика
в град Варна
с опит от  32 години
5 630 106

виж още преподаватели...
Последно прегледали
Сродни търсения
klas конспект 12 клас изпитни задачи по електротехника ту постоянен елекричен ток годишен преговор човека природата Добродетелта средина между два лоши начина постъпване като единият тях недостиг друг 4 клас изследвания на шериф между груповия конфликт при подрастващите деца Как сюжета на Хамлет показва сблъсъка на старите и новите ценности съприкосновение и взаимодействие на плантарните геометрични задачи за 7 клас човека и обществото 4 клас входно ниво входно ниво по история11 клас е е е бунтовните действа в стани стани инак балкански човек и природа 6 клас е управление на междупроцесорни взаимодействие Човекът и природата-6 клас учебен материал клас решени задачи при катя митева правоъгълен паралелепипед формули входно ниво физика11 клас електромагнетизъм формули формули от електромагнитно взаимодействие начален преговор магнитно поле задачи количесвени методи заетост и безработица и цена на работната сила ШЕСТ НАЦИОНАЛНА ПРОВЕРКА вълнови явления при светлината електростатично взаимодействие