Примерен зрелостен изпит по физика и астрономия
Решете този интерактивен и занимателен тест. Проверете познанията си по физика и астрономия на ниво матура. В теста са включени само затворени въпроси с един възможен отговор.

Качен на:  07 август 2008 от | Въпроси:  40 | Трудност:  (Труден)

Предмет:  Физика | Тип:  матура | Предназначен за:  Ученици от 12 клас | Времево ограничение:  1 час и 30 минути
Среден резултат:
29% от 207 явявания
Средно време за решаване: 6 мин.
За отличен резултат: 24 мин.
Препоръчайте решаването на теста на свои приятели във Facebook:
Примерни въпроси от теста:
1

Кой от случаите се наблюдава при приближаване на положително наелектризирана пръчка към незареден електроскоп?

2

Светлинен лъч е насочен към триъгълна призма, както е показано на фигурата. Граничният ъгъл на пълно вътрешно отражение за стъклото е 42°. Какво ще се наблюдава, когато лъчът достигне стената MN ?

3

При разпространение във вакуум монохроматична светлинна вълна има скорост, дължина на вълната  0   и   честота 0. В среда с показател на пречупванесветлината има скорост , дължина на вълната и   честота . Посочете правилните съотношения между тези величини.

4

Исак Нютон получил разлагане на бялата светлина на отделни монохроматични снопове като я пропуснал през стъклена призма и наблюдавал на бял екран преминалата светлина. На какво се дължи това явление?

5

Два точкови заряда q0 и q си взаимодействат със сила F1 . Каква по големина и посока сила F2 ще действа на заряда q , когато го преместим в т. B ?

6

В точките А и В на електростатично поле се поставят последователно електрични заряди с различна големина. На фигурата е показана зависимостта на потенциалната енергия на зарядите от тяхната големина. Колко е отношението φАВна потенциалите на полето в двете точки?

7

Математично махало с дължина L има период Т. Колко е дължината на махало с период 2Т?

8

Атомно ядро се състои от Z протона и N неутрона. Mасата на свободен протон е m p, а на свободен неутрон е m n. Кое е правилното условие за масата на ядрото M ?

9

На кой ред три от фундаменталните взаимодействия са подредени по нарастване тяхната сила (интензивност)?

10

Каква температура и каква светимост имат звездите червени гиганти?

Последно решили теста
Потребители с най-висока оценка
Потребители решили този тест решават още...
Примерен тест за зрелостен изпит по физика и астрономия
матура тест по Физика за Ученици от 12 клас
Тестът има за цел да провери знанията Ви по физика и астрономия. Съдържа само затворени въпроси с по четири възможни отговора, като само един от тях е верен. Представени са множество схеми и нагледни материали.
(Лесен)
1 час и 30 минути
40
277
1
1 мин
25.07.2008
Държавен зрелостен изпит по химия от 19 май 2011г.
матура тест по Химия за Ученици от 12 клас
Това е тестът от матурата по химия и опазване на околната среда, проведен през май 2011г. Включени са само въпросите с четири възможни отговора, от които само един е верен.
(Лесен)
35
158
1
1 мин
20.07.2011
Примерен тест за зрелостен изпит по химия и опазване на околната среда
матура тест по Химия за Ученици от 12 клас
С решаването на този тест Вие ще тествате знанията си по химия и опазване на околната среда на ниво матура. Включени са само затворени въпроси с един верен отговор.
(Лесен)
1 час
35
723
1
1 мин
04.08.2008
Зрелостен изпит по химия и опазване на околната среда 2007 г.
матура тест по Химия за Ученици от 12 клас
Тестът има за цел да провери познанията Ви по химия и опазване на околната среда. Задачите са със структуриран отговор с четири възможни отговора, от които само един е верен. От формата за матура не са включени въпросите със свободен отговор.
(Лесен)
1 час
35
627
1
1 мин
23.07.2008
Тест химия - ДЗИ по желание май 2011г.
матура тест по Химия за Ученици от 12 клас
Това е тестът от матурата по желание по химия и опазване на околната среда. Включени са само въпросите с избираем отговор.
(Лесен)
35
71
1
3 мин
20.07.2011
Още тестове по Физика
Тест по физика, за 12 клас
матура тест, 30 въпроса
Тест по физика, за 12 клас
изпитен тест, 30 въпроса
Тест Физика от ДЗИ 2010 г., за 12 клас
матура тест, 40 въпроса
Намери частен учител

Александра Камушева
преподава по Физика
в град София
с опит от  1 години
224 72

Валентина Христова
преподава по Физика
в град София
с опит от  2 години
14 2,157 72

виж още преподаватели...
Последно прегледали
Сродни търсения
Физика-testove 7 klas отворени въпроси финансови пазари бсу реалната и мистична сила в кошута от йовков катода електрони се залавят реактори с течно метални топло-носители тип корехошки входно ниво клас polojitelno i otricatelno v komersializaciqta vuv futbola семейна фирма създава приказки от торти проблема за всепобеждаващата сила на любовта от разказа през чумавото астрономия 7 клас физика тест по физика 12 клас астрономия примерни тестове за матура 2009 PO ФИЗИКА TESTA българия време комунистическия режим прехода към демокрация физика и астрономия кои наъ цесто използваните параметрицни методи при проверка хипотези кога прилагат при управлението цар калоян булгария става контролинг при симеон огнянов въпроси държавен изпит език павел вежинов един есенен ден шосето извънземния защо помага теста кой почвен тип не се среща в южна тест по физика каква представа си създава зрителя за антигона лекции корпоративни при данчо петров тема дългът към рода дългът към сърцето върху дервишово семе Търси тест по ключова дума