Баскетбол
Тест по баскетбол за упражнение с включени въпроси тип "вярно-невярно" и затворени въпроси само с един верен отговор. Тестът е доста дълъг, но се решава лесно и можете да проверите знанията си за правилата при играта на баскетбол.

Качен на:  01 август 2019 от | Въпроси:  105 | Трудност:  (За отличници)

Предмет:  Физкултура и Спорт | Тип:  тематичен | Предназначен за: 
Среден резултат:
23% от 1 явявания
Средно време за решаване: 5 мин.
Препоръчайте решаването на теста на свои приятели във Facebook:
Примерни въпроси от теста:
1

Отборът, който овладее „живата топка” след изпълнението на началната спорна топка, има право на следващото алтернативно притежание на топката за вкарване в игра отвън.

2

По време на игра, топката може да бъде подавана, хвърляна, отплесвана, търкаляна, дриблирана или удряна с юмрук от всеки състезател в игрището.

3

Правилен заслон има, когато състезателят, който поставя заслон на противник, е застанал неподвижно и с двата си крака на пода в момента на съприкосновението.

4

Ако заслон е поставен извън зрителното поле на неподвижен противник, състезателят, поставящ заслона, трябва да даде възможност на противника да направи 2 нормални крачки към заслона.

5

При последен наказателен удар, ако топката не докосне ринга, същата се вкарва в игра отстрани (от мисленото продължение на наказателната линия) от противниковия отбор.

6

По време изпълнение на наказателни удари, четиримата състезатели, които не са наредени около ограничителното поле, трябва да стоят зад мисленото продължение на наказателната линия и зад линията за 3 точки.

7

В последните 2 минути на четвъртия период или всяко продължение, не се разрешава смяна на отбора, отбелязал кош.

8

Ако един отбор загуби поради недостиг на състезатели среща от серия домакинство-гостуване, той не се счита за загубил поради недостиг на състезатели цялата серия.

9

Препречване пътя на топката към коша след стрелба има, когато състезател докосне топката:

10

Ако грешката „непозволена интервенция” е извършена от защитник по време на единствен наказателен удар:

Последно решили теста
Потребители с най-висока оценка
Последно прегледали