Политическа и социално-икономическа организация на обществото
Тестът цели да провери дали сте овладяли основните знания за съвременната политическа карта на света, за класификациите и типологиите на страните в света, за промените в политическата карта на света, за световните организации и техните цели.

Качен на:  27 януари 2009 от | Въпроси:  20 | Трудност:  (Лесен)

Предмет:  География | Тип:  тематичен | Предназначен за:  Ученици от 9 клас
Среден резултат:
78% от 757 явявания
Препоръчайте решаването на теста на свои приятели във Facebook:
Примерни въпроси от теста:
1

Отбележете невярното твърдение за НАТО?

2

В съвременната политическа карта на света има:

3

Третият етап от развитието на политическата карта на света е свързан с:

4

Географските координати на крайните точки на страните определят тяхното:

5

Коя от посочените държави е абсолютна монархия?

6

Според икономическото си развитие България е:

7

Подредете посочени страни по големина на територията, като започнете от най-голямата?

8

Категорията, която разкрива пространствените отношения и взаимовръзки на дадена територия с други обекти, разположени извън нея се нарича:

9

Посочете групата страни, които влизат в Голямата осморка / Г - 8/:

10

Държави, в които няма части със собствено самоуправление, действа единна конституция и единна система на органите на държавна власт се наричат:

Последно решили теста
Потребители с най-висока оценка
Потребители решили този тест решават още...
Тест по география и икономика за 9-ти клас на тема: Демография
тематичен тест по География за Ученици от 9 клас
Междинен тест, който може да се ползва след приключване на раздела за демографска ситуация и демографска политика. Всички въпроси имат само един верен отговор.
(Лесен)
12
173
2
1 мин
28.06.2013
ТЕСТ - световна география
изходен тест по География за Ученици от 9 клас
Тестът е преговорен, изходящо ниво в края на учебната година. Предназначен е за ученици от 9 клас на общообразователните училища и 10 клас на езиковите и математически гимназии и профилираните паралелки с прием след 7-ми клас.
(Лесен)
31
2,899
1
03.06.2008
Атмосфера
междинен тест по География за Ученици от 9 клас
Въпросите в теста имат за цел да проверят знанията на учениците върху темата за атмосферата. Всеки въпрос има само един верен отговор.
(Лесен)
12
230
1
23.02.2016
Тест по природна география за 9-ти клас
състезателен тест по География за Ученици от 9 клас
Тестът е съставен от малко по-сложни въпроси, които биха могли да бъдат решени само от хора, които проявяват задълбочен интерес към географията. Целта е да се научат най-тънките и подробни знания, които биха ни помогнали в подготовката ни за олимпиади и състезания. Всички въпроси имат само един верен отговор.
(Труден)
10
155
1
19.07.2013
Природни ресурси, суровинно-енергиен и екологичен проблем
тематичен тест по География за Ученици от 9 клас
В теста са застъпени понятията природни ресурси, видове природни ресурси според способността им за възстановяване и според естествените им признаци, тяхната количествена и качествена оценка, структурата, използването и опазването на природните ресурси. Глобалният суровинно-енергиен и екологичен проблем.
(Лесен)
20
685
1
1 мин
27.11.2008
Още тестове по География
Атмосфера, за 9 клас
междинен тест, 12 въпроса
Последно прегледали
Сродни търсения
съвременна политическа картал география на българия европейски съюз търговска политика за 4клас шовека и обществото реферат по организация и ергономия на медицинския труд rabotna zaplata v balgariq 2007 2009 е българея и европейският съюз в в международни разплащния организация на труда и лостова за стимулиране на персонала geografia za 2007 v zemedelskia kolej политически режими българия през първата половина на 9 век организация на мезосистемата нато създаване страничленки и тн схема на организация на продажбите на сладки изделия камериерки организация на работата замеделската си дейност в продължение човешкият организъм - структурни равнища на организация организация метод строителството организация на социалното осигуряване равнища на организация на организмовия свят организация и управление на детската градина тъканна организация диагностика на училищната организация организация управление малка средна фирма ПРИМЕРНИ ОВЕ БЪЛГАРИЯ ВАРНА организация на учебен процес замеделската дейност продължение геополитическа концепций развитието света европейско икономическо сътрудничество доц димитров